Την αλληλεγγύη τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις εκφράζουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ (902.gr)

Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών που βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματά τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων εκφράζουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
Σε κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν:
«Στο πλαίσιο των αποφάσεων και νέων μέτρων της ΚΑΠ και της ΕΕ, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. Αυξάνει το κόστος παραγωγής, όμως οι τιμές του παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τα αγοράζουν πανάκριβα, αφού έμποροι και βιομήχανοι καταληστεύουν τον ιδρώτα των αγροτών και ταυτόχρονα οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής τους είναι πολύμηνες.
Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη. Τσακίζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια και τα εξοντωτικά πρόστιμα.
Ιδιαίτερα οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ. Χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ. Οδηγούν την αγροτιά ουσιαστικά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.
Είναι η ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατομμύρια  άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει, άγρια, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους στέλνει στον καιάδα της ανεργίας.
Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργατοϋπάλληλοι η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους".
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, με την ενεργή συμμετοχή των γυναικών και των νέων χρειάζεται να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών, η νεολαία, έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και να παλέψουμε για μια οικονομία που στο στόχαστρό της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που θα απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται τις επόμενες μέρες από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων».