ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ:6944412414,6747406564,6947821682,6973472404,6942638311,6983818036 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ:6947227605 ΑΝΩ ΠΟΛΗ:6948361660 Ε'ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:6946878209 ΕΥΚΑΡΠΙΑ:6974421180 ΕΥΟΣΜΟΣ:2310776595,6977288801 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ:2310442388,6978339896,6942228031 ΚΟΡΔΕΛΙΟ:6937269311 ΝΕΑΠΟΛΗ:2310625624,6972466504 ΠΕΥΚΑ:6973529349,6945968839 ΠΟΛΙΧΝΗ:2310608798 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ:6977873449 ΣΥΚΙΕΣ:2310620293,6937389891,6995361453 ΤΟΥΜΠΑ-ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ:6984201224
ΜΕΤΕΩΡΑ: 6947264179

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓ.ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΗ,6:00ΜΜ

Εργαζόμενοι-άνεργοι-συνταξιούχοι-αυτοαπασχολούμενοι-νέοι και νέες

Το τεχνητό κλίμα «ευφορίας» και «ενθουσιασμού» που προσπαθεί να δημιουργήσει η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ και τα παπαγαλάκια της δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα:
Ο λαός βρίσκεται σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία που βαθαίνει μέρα με τη μέρα.
Μόνο τις τελευταίες μέρες:
1. Κατάργησαν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και τους μετέφεραν στον ΟΑΕΔ, τον ΟΑΕΔ που ετοιμάζονται να κλείσουν και να υποκαταστήσουν με ιδιωτικές εταιρίες που είναι υπό ίδρυση!
Μην έχει κανένας αμφιβολία:
Οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, εδώ και πολλά χρόνια προετοίμαζαν τον επικήδειο του ΟΕΚ με τις πολιτικές που ασκούσαν. Χάρισαν δισεκατομμύρια στις κατασκευαστικές εταιρείες και στους κατασκευαστές κατοικιών, έκαναν κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των εργαζομένων, εξοφλούσαν προεκλογικά γραμμάτια, είχαν μετατρέψει τους Οργανισμούς σε εκλογικά γραφεία και φορείς εκλογικής πελατείας.
Αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις που ποτέ δεν οικοδομήθηκαν. Αγόρασαν εκατοντάδες διαμερίσματα ακατάλληλα που ποτέ δεν κατοικήθηκαν, κατασκεύασαν δεκάδες οικισμούς με χιλιάδες κατασκευαστικά προβλήματα. Δεν διεκδίκησαν ποτέ στα σοβαρά τις εισφορές που παράνομα παρακρατούσε το ΙΚΑ για να τζογάρει στο χρηματιστήριο, για να διευκολύνει τους εργοδότες να εισφοροδιαφεύγουν. Αυτά τα προβλήματα που τα δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελούν αιτία ή δικαιολογία κατάργησης του Οργανισμού. Αντίθετα πιστεύουμε ότι κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις ο ΟΕΚ μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο για την στέγαση των δικαιούχων.
  • Δεν συμβιβάζονταν οι τράπεζες με τα άτοκα δάνεια του οργανισμού έστω και αν ήταν ελάχιστα (δάνεια αποπεράτωσης, επεκτάσεων, δάνεια για επισκευές, για αγοράς κατοικίας σε πολύτεκνες οικογένειες, δικαιούχους με ειδικές ανάγκες, κλπ.), γιατί τους στερούσε το μάδημα των πελατών.
  • Χρόνια απαιτούσαν διάφοροι επενδυτές και κατασκευαστικές εταιρείες να φάνε φιλέτα του ΟΕΚ. Η ιδιοκτησία του Οργανισμού σε οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.
  • Αλλα οικόπεδα - φιλέτα που οι διάφοροι αετονύχηδες ετοιμάζονται να κατασπαράξουν είναι στην Αθήνα, την Πάτρα, το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κρήτη κ.α. Δεν υπάρχει πόλη στην Ελλάδα που ο ΟΕΚ να μην έχει οικοπεδικές εκτάσεις, οι περισσότερες με μεγάλη εμπορική αξία.
  • Οι κατασκευαστικές εταιρείες, το κεφάλαιο θα κερδίσουν και από την απαλλαγή της εισφοράς που πλήρωναν για τους οργανισμούς, 0,75 ΟΕΚ, 0,25 ΟΕΕ.
Πώς θα κλείσουν σε έξι μήνες υποχρεώσεις του Οργανισμού που απαιτούν χρόνια για να διεκπεραιωθούν; Η κατασκευή 20 οικισμών που είναι σε εξέλιξη έχει σταματήσει λόγω χρηματοδότησης, το Ολυμπιακό Χωριό είναι στον αέρα, δεκάδες χιλιάδες παραχωρητήρια δεν έχουν δοθεί στους δικαιούχους, υποχρεώσεις στις τράπεζες από τα διπλοεπιδοτούμενα δάνεια κλπ.
Ολα αυτά βασανίζουν τους ανθρώπους του μόχθου που μπόρεσαν να πάρουν ένα σπίτι μέσω του ΟΕΚ και δεν ξέρουν τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Ζουν στο άγχος και την αγωνία αν τελικά θα συνεχίσει ο Οργανισμός να καταβάλει την επιδότηση ενοικίου, αν θα δοθούν τα παραχωρητήρια, αν θα διορθώσουν οι κατασκευαστικές εταιρείες τις κακοτεχνίες στους διάφορους οικισμούς, αν τελικά θα τελειώσουν οι υπό κατασκευή οικισμοί που έχουν κληρωθεί στους δικαιούχους.

2. Παρά τις δήθεν διαβεβαιώσεις από τις 12 Μαρτίου και ως συνέπεια της βάρβαρης μείωσης των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων μειώνονται όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ: από το πενιχρό επίδομα ανεργίας που πάει στα 359 ευρώ (ας έρθουν να ζήσουν αυτοί με 359 ευρώ…) έως το εποχικό επίδομα διάφορων κλάδων (πχ οικοδόμων, ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.α), ακόμα και το επίδομα μητρότητας. Την ίδια ώρα η επίσημη ανεργία ήταν τον Νοέμβρη στο 20-21% και στην πραγματικότητα πάνω από 25%. Αλλά και όσοι δουλεύουν υφίστανται την τρομερό Μεσαίωνα με τις μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασίας, έναντι, ανεξέλεγκτες απολύσεις που έχει επιβάλλει η μεγαλοεργοδοσία στους τόπους δουλειάς για να αυγατίσει τα κέρδη της που ακόμα και σε καιρούς κρίσης πολλαπλασιάζονται. Αυτή η ζούγκλα με το νέο μνημόνιο γίνεται νόμιμη και μάλιστα θεωρείται και φάρμακο για την κρίση. Στην πραγματικότητα είναι σχέδιο εξόντωσης δικαιωμάτων με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση της κερδοφορίας με όρους Μπαγκλαντές (και τιμές επιπέδου Βρυξελλών).
3. Η δημιουργία του ΕΟΠΠΥ έχει φέρει σε απόγνωση όλο το λαό. Η Υγεία έχει γίνει πανάκριβο εμπόρευμα και υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα …δημόσια νοσοκομεία…
4.Η Παιδεία διαλύεται. Τελευταίο κρούσμα η κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ). Από του χρόνου ούτε καν …φωτοτυπίες…Επίσης ετοιμάζεται νέος γύρος κατάργησης σχολείων ενώ απ’ ότι φαίνεται έχουν μπει στη σειρά να απολυθούν και εκπαιδευτικοί.
5. Το νέο Μνημόνιο δένει το λαό χειροπόδαρα για τριάντα χρόνια στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους. Προπαγανδίζουν ότι απέτρεψαν τη χρεωκοπία ενώ ο λαός είναι ήδη σε πτώχευση. Οι ίδιοι ομολογούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο τους επόμενους μήνες να κάνουν στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων γιατί δήθεν δεν έχουμε «πρωτογενή πλεονάσματα». Μην έχουμε αμφιβολία: θα το κάνουν. Θα το κάνουν γιατί θεωρούν τον εργαζόμενο «κόστος» και θεοποιούν την ανταγωνιστικότητα. Θα το κάνουν γιατί έχουν αποθρασυνθεί από την στάση των ξεπουλημένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ρίχνουν πιστολιές στο αέρα ενώ από πίσω παραδίδουν τα πάντα στο κεφάλαιο.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.
Το δίκιο μας θα κριθεί στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές. Κανένας εργαζόμενος να μη δεχτεί μειώσεις μισθών. Ήδη στη «Χαλυβουργία» (απεργία πάνω από 130 μέρες), στα σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδη» σε πολλούς ακόμα τόπους δουλειάς η εργοδοσία σπάει τα μούτρα της παρά το όργιο τρομοκρατίας που εξαπολύει.
Ο αγώνας των Λαϊκών Επιτροπών στην Πολίχνη και σε όλη χώρα έσπασε τον ωμό εκβιασμό «πλήρωσε το χαράτσι αλλιώς θα σου κόψουμε το ρεύμα». Έδειξε τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής όταν συνεργεία εργολάβων της ΔΕΗ έφευγαν κακήν κακώς από τις λαϊκές γειτονιές, όταν επιβάλλαμε επανασύνδεση ρεύματος όπου είχε κοπεί.
Εδώ και μήνες λόγω της μαζικής αντίδρασης των κατοίκων των Δυτ.Συνοικιών δεν προχωράει η κατασκευή του ΣΜΑ δίπλα στο ΤΙΤΑΝ που αν προχωρήσει θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την καύση σκουπιδιών (είναι ήδη έτοιμη η άδεια και η υποδομή στο ΤΙΤΑΝ). Καύση σκουπιδιών=θάνατος του λαού για τα κέρδη του ΤΙΤΑΝ και του κάθε ΤΙΤΑΝ.
 Εργαζόμενοι-άνεργοι-συνταξιούχοι-αυτοαπασχολούμενοι-νέοι και νέες
Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης  σας καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα. Να μην πιστέψουμε τις μεταμορφώσεις, το θέατρο και τα μασκαρέματα των κομμάτων της αστικής τάξης. Ετοιμάζονται πάλι να σε κοροϊδέψουν για να σου κλέψουν την ψήφο σου. Μην τους ακούς. Οι εθνικοί στόχοι που σου έταζαν (Ευρωπαϊκή Ένωση, ανταγωνιστικότητα κτλ) αποδείχτηκαν εφιάλτες. Το χρέος είναι δικό τους όχι δικό μας. Αρνούμαστε να το πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Μπορούμε να τους νικήσουμε. Οργανωνόμαστε στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές. Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Με τον αγώνα μας βάζουμε τις βάσεις για μια άλλη Ελλάδα, με τον λαό να μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, με μια αυθεντική λαϊκή εξουσία που θα παραμερίσει τη σημερινή σαπίλα και θα σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ